Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Perníčky podle Mety

Autor: Flylady , 27.11.2005

650g hl. mouky,


250g mouč. cukru,


100g medu,


50g másla (Hery a pod.),


4 vejce,


2 lžičky potravinářské sody,


2 lžičky perníkového koření.


Protože chci perníčky tmavší, přidávám i kakao.


Jestli máš domácí pekárnu, zadělá toto těsto bez problému. Jinak se třičtvrtě mouky zpracuje s ostatními surovinami a zbytek se zapracuje pak, aby se zadělávání ulehčilo. Dobře propracované těsto se nechává odležet alespoň do druhého dne, ale v ledničce vydrží i dva týdny.


Vykrájené tvary je třeba dávat na pečicí papír, nebo musí být plech vymazaný a vysypaný moukou (brrrr).


Fintou je, že perníčky se rozšlehaným vajíčkem natírají až po upečení při vyndavání z trouby. Je to trochu fofr, ale tímto se jim umožní krásně naběhnout. Těsto se hodí na všechny vykrajované perníky, tedy i na chaloupky, kostelíčky apod. Tak ať se povedou!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 362 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.