Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Špenátové placky

Autor: Diny a čtyřlístek , 23.9.2005









Ingredience: Na 4 placky: 1 mražený špenát, 6 stroužků česneku, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, trošku mléka, sůl, pepř, oregano,(to je důležité!), strouhanka, olej, pálivý kečup, tvrdý sýr

 
 

Postup přípravy: Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené.
Takto upravený špenát chutná i zarytým nepřátelům špenátu :-))


Pozn: ještě jsem přidala do tohoto origoš receptu z www.recepty.cz asi 2 nastrouhané brambory, mňam:) Placky byly výborné i druhý den studené, ale čerstvé se sýrem prostě nemají chybku:)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 894 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.