Špaldové linecké sušenky ve 4 variantách
300g špaldové celozrnné hladké mouky 200g rostlinného tuku v biokvalitě (například ALSAN bio) 100g sladěnky nebo rýžového sirupu
Suroviny zpracujeme v těsto a dáme nejméně na l hodinu do lednice. Je to ideální těsto na všestranné využití, na koláčové korpusy nebo vánoční cukroví. Peče se v troubě pří mírné teplotě 150 stupňů asi 15 minut.
Varianty : 1. Základní těsto rozválejte a vykrajujte různé motivy. Po upečení je slepte kvalitním džemem nebo karobovým krémem
2. Přidejte do základního těsta 3 lžíce strouhané mrkve a 2 lžíce kokosu. Jindy třeba zase lžičku zázvoru, nebo skořice.
3. Odeberte lžíci mouky a přidejte lžíci karobu a 3 lžíce mletých ořechů. Plňte do formiček. 4. Na rozválené těsto nasypte kandovanou citrónovou nebo pomerančovou kůru (v bio kvalitě), lehce posypte skořicí a vykrajujte sušenky.
Třetinu mouky můžeme nahradit kukuřičnou nebo pohankovou. Nebo z receptu odebereme 100g mouky a přidáme 150g mletých ořechů. Těsto je univerzální, koláčové.
|