|
|
Jak na jáhly (Lucie) |
|
Autor: Flylady , 12.9.2006 | |
| Jahly se museji 2-3 krat sparit varici vodou, aby nebyly horke ("bitter", nikoliv "hot"). Pak uz se vari stejne jako ryze, jen kratsi dobu. Jediny problem je, ze se jinak navaruji; u ryze vim, ze jeden hrnek je pro ctyri osoby, ale jahly pokazde nejak odhaduju, vzdycky si zapomenu poznamenat, kolik jsem jich vzala a jestli to bylo hodne nebo malo. Vetsinou je delam nasladko, protoze se trochu rozvaruji - jahelnik (jako ryzovy nakyp) nebo kasi s ovocem, se zeleninou je to jako rizoto - dam tam, co je doma a na co mam chut. Da se z nich varit vsechno, co se vari z ryze, i kdyz chutnaji trochu jinak. Jsou takove jemne, hodi se pro male deti. Konzervativnim chlapum se museji utajit a zamaskovat.
|
|
Zobrazeno doposud 352 x.
|
|