Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Boloňské špagety (Lucie)

Autor: Flylady , 12.9.2006
Bolonske spagety (on je to trosku paskvil, tak o tom nemluvte pred zadnym Italem):
Na trose oleje necham zesklovatet cibulku (a nebo i cesnek), ne moc, aby pak nezhnedla. Na ni dam mlete maso (jake mate radi, original je hovezi, ale to mi nevoni, vetsinou pouzivam kruti; kdyz uz rozmrazim celou pulkilovku, tak zaroven z druhe pulky udelam treba karbanatky nebo plnene papriky; tentokrat jsme bez DH, tak zbytek vystaci na sekanou na druhy den). Maso se tak nak opece, az ztrati ruzovou barvu, pak zacne poustet stavu, pridam tymian a nejakou chvili dusim. Podlevam nalevem z hrasku. Kdyz usoudim, ze je maso hotove, placnu tam plechovku rajskeho protlaku (pozor, prikryt poklickou, jinak budete mit okoli sporaku cervene poprskane), jeste chvilku dusim, pridam sterilovany hrasek, ochutnam, pripadne prisolim. Mezitim uvarim spagety al dente, scedim a smicham s omackou. Vetsinou si na ne sypeme jeste syr (mel by to asi byt parmazan, ale pouzivame stary dobry eidam v libovolnem mnozstvi).
Kdyz jsme byli mali, daval se do spaget nekdy misto masa salam junior.
Vegetariani maso vynechaji, daji tam vic ruznych druhu zeleniny (mrkev, lilek, cuketu, kukurici) a budou tomu rikat "spagety s bolonskou zeleninou).
Kdo ma rad palive, rozdrti uplne na zacatku do oleje susenou chilli papricku.
Nebo si muzete na taliri namlit cerstvy pepr.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 346 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.