Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Livance z atlasu

Autor: Zdislava a kluci , 24.6.2006
Ingredience: 2 vejce, špetka soli, 30 g cukru moučka, 500 ml mléka, 15 g droždí, 300 g hladké mouky, 100 g másla
  
 
Postup přípravy: Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Opékáme po obou stranách dorůžova. Pečené mažeme povidly, sypeme strouhaným tvarohem a kropíme smetanou. Mohou se také sypat skořicí smíchanou s cukrem.
 
PS:ja jsem maslo nepouzila a smazila na oleji, byli taky skvely a pak k nim byli rozmackany jahody s cukrem :-) je to mnozstvi asi pro 4 osoby

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 326 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.