Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Pečená(grilovaná) ryba se sýrem

Autor: Věra+Anetka 07/04+Stáník 05/07 , 29.5.2006
 


  • 4 filety bez kůže (celkem asi 500g)  z bělomasé ryby, například tresky



  • olej k vymazání pekáče a potření masa



  • 4 plátky šunky,



  • 50g nastrouhaného sýra typu čedar (já dala cihlu a taky dobrýú



  • 2 jarní cibulky nebo pórek, šikmo pokrájené



  • sůl a pepř





Doba přípravy: 5


Pečení: 7 minut


Příprava jídla:


1. Začněte rybou.
Předehřejte gril na vysokou teplotu a mírně vymastěte velký nízký pekáč. Plátky ryby z obou stran mírně osolte a naskládejte je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřete trochou oleje. Dvě minuty grilujte.

2. Přidejte šunku a sýr.
Vyjměte pekáč, obraťte filety a na každou položte čtvrtinu šunky. Smíchejte sýr s cibulí, směs rozdělte na rybí plátky a ještě mírně ochuťte solí a pepřem. Vraťte pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podávejte se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice nebo osmahnuté bílé zelí, ale i brambory či hranolky.




Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 239 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.