zdroj Apetit
asi 1 kg vepřové pečínky, libového bůčku nebo žebírek celkem 1,2 kg brambor a zeleniny (pastiňák nebo kořenové zeleniny a cibule) očištěných a pokrájených na kousky 2-3 stroužky drceného česneku (dávala jsem víc) a navíc jsem dávala ještě pod to maso stroužky česneku, ale neoloupané sůl a kmín na dochucení cca 4 malé cibule, které jsem dávala vcelku mezi maso
Předehřát troubu na 180 C. Brambory (nechávala jsem je se šlupkou) a zeleninu promíchat s trochou soli a kmínu, v jedné vrstvě rozložit na dno pekáčku. Posypat česneke, navrch položit maso, osolit a hodně okmínovat.
Zakrýt alobalem, vložit do trouby a péct zhruba 3/4 hodiny. Během této doby maso jednou obrátit. Pokud se hodně vypéká, lze podlít vodou. Ke konci pečení zvýšit teplotu asi o 20 stupňů, sejmout alobal a nechat maso zezlátnout...
|