Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kotlety z Mont D´arbois

Autor: Flylady , 27.1.2006

 

Ingr.
4 vepřové kotlety, 150 g nastrouhaného sýra,
1 sklenka bílého vína, máslo, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka mléka,pepř, muškátový oříšek,sůl.

Kotlety naklepete, po okrajích lehce naříznete, opepříte, osolíte, obalíte v mouce a zprudka na pánvi po obou stranách opečete.
Zapékací misku vymažte máslem, vložíte do ní kotlety a dáte na 7-8 minut do horké trouby.
Štávu z pánve zatím zalijete sklenkou vína a na mírném ohni pár minut povaříte.
Mezitím si připravíte sýrovou omáčku:
Na pánvi rozehřejete trochu másla,zasypete hladkou moukou a mícháte, až vám vznikne bílá jíška. Zředíte ji postupně sklenkou horkého mléka, osolíte, opepříte, stále mícháte.
Přisypete 50g strouhaného sýra, okořeníte špetkou muškátového oříšku, pořádně rozmícháte.
Kotlety v zapékací míse zkropíte šťávou z pánve, zalijete sýrovou omáčkou a vydatně posypete zbylým strouhaným sýrem. Vrátíte do trouby a necháte 10 minut gratinovat. Dobrou chuť.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 214 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.