1 kuře (lze použít třeba jen čtvrtky nebo jakoukoliv jinou část kuřete - prsa nejsou vhodná - jsou suchá), 3 jablka, 1 střední pórek, 2 stroužky česneku, sojová omáčka, grilovací koření, sůl, jemný kečup, bazalka
Marináda: 250 ml kečupu, 1 1/2 nastrouhaného jablka, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička grilovacího koření, 2 stroužky česneku (prolisovaný) - já dávám 1 lžičku sušeného, ale nemusí tam být vůbec
Omyté naporcované kuře osolíme a vložíme do pekáčku tak, aby se porce nepřekrývaly. Z horní strany potřeme marinádou. Do krajů naskládáme tenké plátky jablka - nemusí být oloupané. Posypeme kolečky pórku. Pečeme 1,25 - 1,5 hodiny. 15 minut před dokončením posypeme bazalkou (není to nutné).
Jako přílohu dávám vařené brambory, ale hodí se i chleba. |