Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

masky

je to takovej úvod jak na masky ve Photoshopu (a upozorňuju, že sem samouk, takže ne všechno dělám nejlepší a nejrychlejšá cestou)

Autor: fotomaniak , 22.8.2006

1) otevřeš si fotku


 


2)duplikuješ vrstvu pozadí a budem pracovat s tou nově vzniklou vrstvou – dáme: -filtr-rozostření-rozmáznout (a já dala úhel 17, vzdálenost 129)


 


3)vrstva-přidat masku vrstvy-odkrýt vše Tím se k duplikovaný vrstvě přiváže maska – tím, že jsem dali odkrýt vše má bílou barvu a tím pádem je všechno, co je v horní vrstvě vidět a spodní vrstva vidět není.



4)no a cílem je tu holčičku nechat ostrou – takže teď vezmu štětec (tloušťku, tvar a všechno okolo nechám na každým) a černou barvou zamaluju to, co chci mít průhledný – ovšem POZOR!!! Musím se pohybovat v režimu masky – před malováním je potřeba kliknout na tu bílou plochu. Pokud to tak nebude, bude se malovat černou barvou do obrázku – a to nechceme!!! Malým štětečkem sem si pohrála s řetězama. – takže ve výsledku mám na masce černou barvou „vymalovanou „ celou tu holčičku (jo a páč jak sem to měla rozmázlý, tak bych neměla pevnou ruku, tak jsem si při omalování stáhla krytí vrstvy na nižší hodnotu, abych se pěkně trefila..... když se někde kresba nepovede, tak se dá samozřejmě opravit a to buď –krok zpět a nebo (když se přetáhne) to „přemalovat“ bílou barvou. Maska je prostě jen bílá a nebo černá – takže veškerý opravy jdou dobře.



5)nechá se kliknuto na masku vrstvy a dá se – filtr-rozostření-Gaussovské – a hodnotu jsem nastavila na 5


6)pak jsem dala – obraz-přizpůsobit-odbarvit A obraz-přizpůsobit-odstín a sytost- (zaškrtnout kolorovat) – stáhla jsem to na barvu podobnou „sepii“ A nakonec jsem na vrstvu dala krytí 78%



a je to!!


Tak tohle je jedno z možných využití masek. Z masky se dá snadno udělat výběr a to tak, že se zmáčkne Ctrl a klepne se na vrstvu s maskou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 9697 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.