Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

VÝVOJ MIMINKA OD 31. DO 36. MĚSÍCE - Z KALENDÁŘE FIRMY NESTLÉ

Autor: vojtami , 14.8.2005

31. - 33. MĚSÍC STARŠÍHO BATOLETE


Byli jsem na narozeninách u kamaráda a přinesli jsme mu plný sáček ovoce. Většina příbuzných mu dávala bonbóny a čokoládu. To já dostávám sladkosti jen občas. Mimo zdroje energie - cukru, totiž neobsahují téměř žádné důležité živiny. A kdo si na ně zvykne od malička, může je využívat i místo pořádného jídla. To se mu pak začnou víc kazit zuby, začne tloustnout a mohou mu v budoucnu onemocnět klouby, srdce a cévy.
Kamarádovi jsou tři roky a hráli jsme si spolu na prodavače a na tátu. Ne každý sám jako dřív, ale on byl prodavač a já jsem si u něj kupoval  mlíčko a chleba. A potom jsme si zase role otočili. Začíná teď období pospolité hry. A je to větší zábava. Když jsme sfoukli svíčky na dortu a ochutnali ho, říkali sme básničky, které jsme se naučili. Jsou zatím kratičké a ne každý jim rozumí, ještě totiž dost breptáme. Taky jsme je chtěli říct co nejrychleji. Potom jsme šli na procházku, honili se, skákali přes provázek. Už vyskočím 5cm nad zem! Byl to moc hezký den.


 


34. - 36. MĚSÍC STARŠÍHO BATOLETE


To to uteklo! Z maličkého plodu jsem se stal tříletým človíčkem, který už umí spoustu věcí. Moje slovní zásoba se rozšířila na 700 - 900 slov. V knížce pojmenuji nejen kdo je na obrázku, ale umím popsat i co kdo dělá. Řeknu jestli jsem chlapeček nebo holčička, umím několik říkanek, při jídle už moc nebryndám zapínám a rozepínám knoflíkyna dobře přístupném místě. Stavím komín z deseti kostek, namaluji kroužek podle předlohy a umím stát na jedné noze.
Hraji si s ostatními dětmi, půjčuji jim i oje hračky. Je pravda, že někdy je půjčit nechci. To potom začne pořádná mela. Maminka s tatínkem mě za každý úspěch pochválí, o všem mi povdají  a všechno vysvětlují. Stál mi dávají najevo, že mě mají rádi a že jim na mě záleží. Včera mi řekli tajemství. Mamince prý teď poroste bříško a brzy nás bude víc. Jsem moc rád, že si budu mít s kým hrát. Už se všichni těšíme.

Zobrazeno doposud 1351 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.