Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

VÝVOJ MIMINKA OD 9. DO 12. MĚSÍCE - Z KALENDÁŘE FIRMY NESTLÉ

Autor: vojtami , 14.8.2005

9. - 10. MĚSÍC MIMINKA


Maminka bude mít nové šaty. Objevila můj první zub. Jsem teď mrzutý a protivný, v noci špatně spím, mám občas i zvýšenou teplotu a průjem. Dostávám proto Paralen a nebo Brufen, po nich se bolest dásní zmírní a já jsem klidnější. Až mě zoubky přestanou trápit, dostanu zase kapičky na lžičce proti obrně. Nemám teď rád, když ode mě maminka odchází a je u mne někdo jiný. Většinou to obrečím. Sedět už umím, ale nejvíc mě baví lézt. Dostanu se všude, pokud nejsem v ohrádce.
Umím už brát hračky mezi ukazovák a palec - klešťový úchop - a moc mě baví schválně je pouštět na zem nebo je zandavat a vyndavat z krabičky. Poprvé jsem se postavil u ohrádky. s tatínkem jsme se naučili pěknou hru - paci, paci, pacičky a umím ukázat ručičkama jak se dělají hodinky. Maminka mě pořád ještě kojí ráno a odpoledne, ale když se probudím, dostanu napít i v noci. Jinak jím ovoce a zeleninu, libové maso, nzkotučné sýry, žervé, tvarohy, jogurty a pudingy. Jako přílohu už mohu jíst brambory, rýži i těstoviny. Pořád mi ale jídlo nesolí. K odpolední svačině mi maminka namazala chleba rostlinným máslem, nakrájela ho na kostičky a já jsem si ho bral z talířku. Byla to velká legrace.
A to mi ještě přinesli takovou nádobu - hrneček tomu říkali - a učili mě pít vodu. Moc mi to nešlo, ale určitě se to za chvilku naučím. Když mě viděl tatínek, nevěděl jestli piju nebo se koupu.


 


11. - 12. MĚSÍC MIMINKA


Na roční prohlídce v poradně jsem dostal pochvalu, i když ještě nechodím sám. Ztrojnásobil jsem svou porodní hmotnost a vyrostl o polovinu porodní délky. Takže vážím 10kga měřím 75cm. Nemusím už užívat vetamín D, dál budu dostávat fluor a přibude mi jodid. Můžu pít už kravské mléko, ale paní doktorka mamince doporučila, abych až do dvou let pil umělé mléko, které je obohaceno o vitamíny a minerály. Ty potřebuji pro svůj zdravý vývoj. z kravského mléka mi má připravit jen kaši nebo puding.
Spím teď asi 13 - 14 hodin denně, z toho dvě nebo někdy 4 hodiny přes den. Umím stát už sám, chodím kolem nábytku se široce roztaženýma nohama.a lákají mě výšky. Sice už rozumím mamince, že někam nesmím, ale stejně to zkouším. Řekl jsem poprvé máma. Babička sice tvrdila, že to byla bába, ale jsem určitě řekl máma.
Stavím už dvě kostky na sebe a baví mě hrát si s menšími, lehkými, hezky barevnými hračkami. Dostávám dřevěné, plastové i hadrové, ale vždy jsou natřeny zdravotně nezávadnými barvami.
Dokážu už ukázat na některé známé předměty a umím předvést, jak jsem veliký, a hrát si s plenkou na schovávanou. Při narozeninách jsem na sebe málem strhnul ubrus i s dortem, a tak ubrusy z naší domásnosti přechodně zmizely.

Zobrazeno doposud 1385 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.