Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

VÝVOJ MIMINKA DO 4 MĚSÍCE - Z KALENDÁŘE FIRMY NESTLÉ

Autor: vojtami , 13.8.2005

1. - 2. MĚSÍC MIMINKA


Tak už to máme všichni za sebou a já už nejsem plod, ale novorozenec. Tatínek byl s námi u porodu a moc mamince pomohl. Ještě v porodnici jsem byl očkován proti tuberkolóze. Spím až dvacet hodin denně. Pít od maminky dostanu skoro vždy, kdy se přihlásím, to znaměná 7x - 10x denně. Hustá černá stolička - smolka - mi odešla už v porodnici a nyní to v plenkách vypadá, jako řídká míchaná vajíčka nebo hořčice.
Občas pláču, i když jsem nakrmený a přebalený, ale to dělají všechna miminka. Byla se na mne podívat paní doktorka, napsala mi vitamíny D a K a mamince doporučila, aby stále pila mléko pro těhotné a kojící ženy, nebo užívala jodid.
Dostal jsem doporučení pro ortopedii na vyšetření kyčelních kloubů. Dolů do ledničky přibyly Paralenové čípky, pokud bych měl náhodou vyšší teplotu než 38°C ( v zadečku naměřeno 38,5°C ).

Je mi 6 týdnů a dnes jsem se na tatínka a maminku poprvé usmál. Už je začínám na chviličku sledovat a mám radost z hraček nad postýlkou. Přibývám 150 - 200g za týden a piji jenom mlíčko od maminky. Když ležím na bříšku, udržím už hlavičku zvednutou. Prsty mám sevřené v pěst. Na silný hluk reaguji trhnutím celého těla.


 


3. - 4. MĚSÍC MIMINKA


Dnes mě u paní doktroky poprvé očkovali, říkali tomu trojkombinace proti záškrtu, tetanu a černému kašli. A protože rodiče nechtějí, abych dostal těžkou hemofilovou infekci, dali mi i injekci do druhé půlky zadečku. A dostanu ji stejně jako trojkombinaci ještě 3x po měsíci. Tu sice musí maminka platit, ale některé pojišťovny jí částečně hradí ( pozn. MITCHI - nyní celá kombinace obsahuje i očkování na hemofilovou infekci, druhá injekce do zadečku je proti hepatitidě typu B. Vše je plně hrazeno pojišťovnou pokud nejde o speciální vakcínu ).
Spím teď asi 15 hodin denně, broukám si, usmívám se když na mě někdo mluví, ale zatím je mi jedno, jestli je to maminka nebo tatínek a nebo cizí člověk Když jsem na zádech, baví mě si prohlížet ruce a hračky zavěšené nad postýlkou a pozoruji je již delší dobu. Na bříšku se opírám o předloktí a prsty mám na konci 4. měsíce už rozevřené. Stále dostávám jen maminčino mlíčko a vitamíny D a K. Byli jsem naposledy na ortopedii na vyšetření kyčlí v 16 týdnech. Často teď brečím - bolí mě bříško. Prý to trápí hodně kojenců.
Dostávám tak teplé obklady, tatínek nebo maminka mi cvičí s nožičkama, pokládají mě často na bříško a cucám nějaké kapičky před kojením. Když už je nejhůř a mám bříško hodně nafouklé, zavede mi maminka na chvíli do zadečku takovou gumovou trubičku ( rektální rourku ), po které se mi uleví. Nesmí se to ale dělat každý den.

Zobrazeno doposud 1469 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.