SKOŘICOVÍ ŠNECI Ingredience: 1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam) trochu soli 7dkg cukru 7dkg tuku (máslo, Hera) 1 kostička droždí 1 vejce 2dcl vlažné vody máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán
Postup: První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto, které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky, necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a srolujeme jako na štrůdl.
Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír. Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.
Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.
Přeji dobrou chuť Já jsem dělala variantu 1 - těsto v pekárně :-) a plnila jsem je cukrem se skořicí a pak cukrem smíchaným s klasickým hořkým kakaem (tam teda toho cukru víc!) a obojí bylo skvělý! Jo a potírala jsem je mlíkem, bylo mi líto kvůli pár kouskům těsta rozdělávat celý vajíčko :-) A hlavně - pekla jsem je v pátek a ještě v pondělí se vpohodě daly jíst! Vyšlo mi to na cca 50kousků :-) |