Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

JABLEČNÝ PERNÍK S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

Autor: Snowy + A 11/06 + D 4/10 , 10.4.2008

2 vajíčka


0,25 l moučkového cukru


0,2 l oleje


3 větší nastrouhaná jablka


0,6 l hladké mouky


1 vanilkový cukr


1 lžíce mleté skořice


½ lžičky tlučených hřebíčků


1 lžička sody bikarbony


1 lžička prášku do pečiva


1 balíček prášku do perníku


špteka soli


 


Žloutky vymíchat s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Přidat nastrouhaná jablka a aromatické koření, zamíchat a nakonec přidat mouku se solí, sodou, práškem do pečiva a práškem do perníku. Dobře vymíchat a vmísit sníh z bílků. Těsto rozetřít na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a péct 30-35 min při 160°C (až se kraje odlepí od plechu).


 


Já dávám na hluboký plech od Tescomy 26x37cm, na normálním velikém plechu je těsto hodně nízké. 


Pro extra mlsné a čokoládu milující ještě doporučuji po vychladnutí přelít čokoládovou polevou, ale perník chutná báječně i samotný.


 


Čokoládová poleva:


100 g ztuteženého tuku


100 g moučkového cukru


4 lžíce kakaa


4 lžíce mléka


 

Na mírném ohni rozpustit tuk, přidat mléko a pak přisypat cukr s kakaem. Pořádně vymíchat do zhoustnutí, a pak rychle rozetřít na perník.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 561 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.