Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

skořicoví šneci (i do dom.pekárny)

Autor: Pavla (Filip+Honzik) , 6.5.2008

SKOŘICOVÍ ŠNECI
Ingredience:
1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam)
trochu soli
7dkg cukru
7dkg tuku (máslo, Hera)
1 kostička droždí
1 vejce
2dcl vlažné vody
máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán

Postup:
První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto,
které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky,
necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku,
potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
a srolujeme jako na štrůdl.


Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír.
Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.

Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.


Přeji dobrou chuť
Já jsem dělala variantu 1 - těsto v pekárně :-) a plnila jsem je cukrem se skořicí a pak cukrem smíchaným s klasickým hořkým kakaem (tam teda toho cukru víc!) a obojí bylo skvělý! Jo a potírala jsem je mlíkem, bylo mi líto kvůli pár kouskům těsta rozdělávat celý vajíčko :-) A hlavně - pekla jsem je v pátek a ještě v pondělí se vpohodě daly jíst!
Vyšlo mi to na cca 50kousků :-)
 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 505 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.