Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Parkety-skřípou

Autor: Martina_Sam_Nath , 29.9.2005

Jsou po renovaci, ale asi dělali jen zbroušení a napuštění čímsi. Nejsou lakované jen krásně matné. Ale skřípou. A vzhledem k tomu, že to je nájemní byt tak se mi do toho nic moc vrážet nechce. Jen jestli neznáte nějaký fígl, nebo radu, kterak si od toho pomoct.


Odpověď z www.domacidilna.cz na podobný problém:


Existují tři řešení problému. Oprava podlahy, která je popisována je nákladná, protože obsahuje celkovou demontáž a opravu jednotlivých vrstev jako jsou nosné trámy (polštáře) a prkený záklop. Povrchovou podlahu (vlysy) ju nutné nepřibíjet, ale celoplošné lepit na dřevěný záklop. Prkna záklopu se musí nahradit z důvodu vlhkosti dřevotřískovými deskami. Když pak chceme vlysovou podlahu zpět položit, musíme při demontáži očíslovat postup jednotlivých vlysů.

Druhým způsobem je to, že můžeme stávající podlahu vybrousit a povrchově upravit - použít lak, postu a olej. Neodstraníme tím však pravou příčinu, a tak vrzání, praskání a spáry v podlaze budeme muset přehlížet.

Třetím řešením je potom realizace kompletně nové podlahy.

a další:


Mám stejný problém, teda měl jsem. Parketové vlysy na škvárových polštářích, opatřené epoxidovým lakem. Popisované přeložení by včetně očistění stálo prakticky stejně jako nová podlaha, tak jsem to vzdal a nechal to jen přebrousit a zalít Bonatech Gelem + 2x lak (Spectra, Mega). Ten gel zateče do spár a do velké míry to vrzání odstraní - aspoň co lze soudit po měsíci.

Druhá věc je výsledná pevnost toho laku - bohužel ani trochu nedosahuje dřívějšího epoxidového. Piáno, se kterým se předtím dalo v pohodě i jezdit, dělá rýhy, probořuje se do dřeva, i jen tak ve stoje.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1031 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.