500g špaget, 5 rajčat, 400 g sýra mozzarella (dávám eidam), 1 cibule, 3 vejce, 200 ml sladké smetany (ta menší krabička), 2 lžíce másla, sůl, ¼ lžičky bílého pepře, ¼ lžičky mletá papriky, ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžičku provensálského koření, bazalku nebo zelenou petrželku na ozdobení, pečící folii na vyložení plechu.
Špagety uvaříme se solí (dávám 3 odměrky od sunaru) a pak je propláchneme studenou vodou. Smícháme je se směsí (vajíčka+smetana+česnek prolisovaný+ cibule
nadrobno, koření, sůl – té dávám 1 odměrku od sunaru) a stočíme (pomocí vidličky a lžíce, popř. i rukama) pevnější svitky – hnízda – která položíme pa plech. Přelijeme je zbylou vaječnou směsí. Na každé hnízdo položíme plátek rajčete, sýra a lupínek tuku. Posypeme provensálskými bylinkami. Vložíme do dobře předehřáté trouby a asi 15 minut zapečeme. Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou nebo petrželkou.
|