Taky jsem se poprve strasne bala porodu a vsech veci okolo... Tehotenstvi jsem mela umele udrzovane, druhe tez. Realita pri prvnim porodu -rodila jsem za 12hod, v podstate hodne to boli az tu posledni hodinu, ale da se to vydrzet. Ledvinova kolika nebo uskripnuty nerv patere jsou horsi...trvaji dele:-)) Vlastni porod-na sceny neni cas, musi se "makat" -tzn. poslouchat pokyny porodni asistentky a protoze tlaceni jde fakt za sebou v kuse a je jen mala prestavka na prodychnuti, tak fakt na sceny, strach a podobne neni cas a clovek si to ani neuvedomi. Vlastni porod trval cca 15-20minut. Nastrih-legracni bylo ze jsem se ptala co me to pichlo -to byla umrtvovaci injekce:-)) pred nastrihem. Nastrih jsem vubec necitila. Siti mi prislo delsi nez vlastni porod, dotazovala jsem se jestli jsme alespon v polovine siti apod,ale to je clovek stastny ze to ma za sebou a vysledek je DITE!:-) Proste uspokojeni nad vlastnim vykonem:-) Mela jsem domluveneho lekare-zadny znamy, ale dotazovala jsem se sester jestli je mozne vyzadat si lekare, oficialne pry ne, ale domluva je mozna. Zeptala jsem se na zkuseneho a dobreho, byly mi dany 2jmena, dosla jsem za nim, domluvila se ze me odrodi, rekla anamnezu (jsem kardiak) a tento porod budu resit stejne. Sice bych dala prednost oficialni zadosti na urciteho porodnika, stejne jako zadam treba o jine sluzby, ale bohuzel nase pokrytecke zdravotnictvi to neumoznuje... udajne "vse zadarmo". Takze z vlastni zkusenosti rikam - v pohode, nic se neji tak horky jak se to uvari. p.s. a to jsem byla ukazkovy "posera" z porodu;-)
Předchozí