Přidat odpověď
Ahoj Bobo,
my uz zijeme v Malajsii treti rok, manzel tu pracuje a ja jsem s holkama (dva a pul roku) na rodicovske. At se kamaradka rozhodne vubec neboji, Malajsie (teda aspon vetsi mesta - my zijeme v Kuala Lumpur) je moc hezka a cela spolecnost je hrozne "prorodinna", takze je tomu vse uzpusobeno. Obleceni, vyzivy, hracky, obleceni pro tehotne, atd., vseho kvanta, vsude jsou v restauracich i jinde sedacky pro deti, nikde nemate pocit, ze s ditetem obtezujete, naopak se na vas kazdy smeje a chce vam pomoc. Nevim, kde bude kamaradka bydlet, ale jestli v KL, tak tam se za nejlepsi nemocnici - i porodnici povazuje asi GleanEagles, ale je to i jedna z nejdrazsich v KL. Nevim, jak to bude mit s pojistenim, ale bez pojisteni stal porod me kamaradky nedavno 10 000rg (asi 65000 Kc), ale byl to cisar s dost nadstandartni peci. Privatni zdravotnicka zarizeni jsou tu teda draha, ale opravdu vyborna a i "verejne" nemocnice jsou ve srovnani se zbytkem Asie na dobre urovni. Takze at se urcite neboji. Kdyby mela jakykoli dotaz, at mi klidne napise na mail nebo sem na diskusi, rada odpovim, pokud budu vedet. Jo a at se klidne ozve, az dorazi, Cesek a Cechu je tu zoufale malo:o))
Bohdana
Předchozí