| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Většinu léků ale praktik předepsat nemůže. Některé silnější kombinace na tlak. Léky na astma. Některé léky na srdce, atd. A samozřejmě tchýně zatím nikdy s doktory nekomunikovala elektronicky, nemá ani chytrý mobil. Takže tohle se snad povede postupně vychytat, ale doktoři (zvláště praktička), nás tam moc ráda nevidí a chce maminku vždycky vidět.

Naštěstí, tím, že bratr a manželka se stali disponenty, tak jim automaticky naskočilo el. bankovnictví. Tchýně ho nechce.

Většina všech papírů z úřadu je do vlastních rukou... Takže ta pošta. A samozřejmě, přesvědčit tchýni, že jsme aspoň tak pořádní jako ona (účetní), a že jí dopisy neztratíme, aby nám podepsala kartu zmocněnce... A aby pochopila, co že to vlastně chceme. Proč nestačí dojít na poštu s její občankou.

Posledně potřebovala třeba taky jít s ní na schůzi SVJ. Jenže k tomu budeme potřebovat ještě zmocnění od obou...

A taky potřebuje občas, aspoň 1x za měsíc odvézt na hřbitov ke kolumbáriu...

A občas do obchodu koupit něco vnoučatům ... Nebo to objedná elektronicky a pak s ní někdo musí na poštu.

Mám z každého jednání s ní pocit, že je strašně nedůvěřivá, že se bojí udělat nějaký krok, jako třeba podepsat zmocnění apod. Snad ne, že bychom jí okradli, ale jednak jako pilný čtenář Blesku a sledovač televize zNova ví, že ji každý chce okrást. A my bychom to mohli zvorat. Já ji mám rád, a pokaždé mne objímá stejně jako šváru či ženu. Už nikoho jiného nemám. A ona to ví. Ale prostě je trochu strašpytlík. A občas stařecký cvok.

Jako když nám asi rok neřekla, že jim díky tomu, že vždycky napouštěli vodu čůrkem, aby to tolik netočilo (haha), že jim zarostla trubka TV. A tak se nemyli ve vaně... Pak tam při dceřině svatbě spal syn. A zjistil to. Ale musel jsem korigovat trochu jeho nápady tam nalít kyselinu, nebo být na tu trubku moc drsnej, aby místo ucpaný neměli zavřenou vodu kvůli díře v trubce. Nakonec se to společnými silami podařilo kombinací různých technik prošťouchnout v protisměru tak, že to začalo téct normálním tlakem a proudem.

Já řeším technickou-IT problémy. Jako namontování základny nového luxu na zeď, řešení věcí kolem mobilů a stařičkého PC, opravy zásuvek a vypínačů, noční osvětlení atd. A část papírů.

Děda furt ještě není úředně "pohřbený", nejsou dořešené všechny úřední duši, především příspěvek na péči - 9 měsíců.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.