Přidat odpověď
"Dari, u tebe mne vždycky znovu překvapí, jak málo dokážeš nahlédnout na věc z jiného než vlastního pohledu... že když tys to měla tak, mají to víceméně stejné i ostatní..." Jo, s timhle naprosto souhlasim.
Dari, tvuj text mi pripada povyseny. Klic bude zrejme v "péče o dětixseniory je samozřejmě rozdílná, ale nejhorší doba mého mimina mi dávala (aspoň fyzicky, nevyspáním a tudíž nervama) mnohem víc zabrat, než nejhorší doba mých seniorů".
A rada lidi zazila, ze by pro ne bylo jednodussi na peci treba sedm mimin nez jeden dedecek s demenci ci Alzheimerik, co te budi v noci nasobne casteji a svemu predobrazu uz se vubec nepodoba. Tihle pecovatele se dostavaji na hranu absolutniho vycerpani, nez si musi priznat,ze to doma nelze zvladnout, i kdyz je jich na to vic...( holt Praha !), i potom maji vycitky, s kterymi se musi leta srovnavat.
Ti si potom urcite radi prectou tvoji radu "Budu-li vnímat péči o seniory jako nespravedlivou otročinu, tak to tak bude. Budu-li ji vnímat jako přirozenou součást života, možnost pozitivního rozvoje (sebe, našich vztahů...), jistou "vděčnost" za to, co jsem od nich dřív dostala já..., tak budu dělat totéž, ale mít z toho úplně jiný pocit." a jiste jim pomuze. Promin, pripada mi to uplne mimo.
Předchozí