| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tizi,
když byl manžel v Norsku v roce 1991, tak si Norové stěžovali, že nemůžou najít ženy - a vozili si ve velkém nevěsty z Thajska.
Ono být dneska mladým mužem není tak jednoduché - a nemusíš být obchodník s bílým masem, ale jak vidno tady na rodině, už jen proto, že jsi chlap a máš slušnou práci, tak jsi srovnávaný s Tatem....
Já třeba mám poměrně konzervativní manželství - kde manžel vydělává mnohem víc než já - a já finančně tak nějak přicmrdávám, ale zase je na mě větší podíl různých domácích prací atd. A je nám v tom dobře, už čtvrtstoletí. Kdysi jsem četla článek o tom, že nejšťastnější jsou Holanďanky, protože v Holandsku se považuje za normální, že žena pracuje jen na částečný úvazek - protože ženy potřebují víc sociální kontakty (s rodinou, s přáteli) než kariéru - takže asi jsem Holanďanka ~t~

Z určitého pohledu jsem rodině "obětovala kariéru" - ale mě to nikdy nevadilo - naopak, dělat kariéru jsem si zkusila a záhy toho nechala, protože mě "jen práce" neuspokojuje. POtřebuju mít koníčky, chtěla jsem být s dětma (a rozhodně jsem pro své děti nechtěla život v institucích od nevidím do nevidím) - a život s konzervativním mužem, který si naopak užívá to, že je workoholik, mi vyhovuje.
Když ovšem mluvíme o workoholikovi - v předškolním a mladším školním věku dětí měl vyhrazené jedno odpoledne, kdy z práce odcházel "už" v pět a převzal si děti a já měla večer pro sebe - a nejel přes to vlak, v jeho práci nakonec pochopili, že fakt nepůjde na meeting od čtyř atd. Manžel třeba rád vaří, takže o víkendech vaříval vždycky, teď, co jsou děti z domu, tak vaří i přes týden (pže vaříme tak 2x ve všední dny a pak dojídáme).

Konzervativní muž skutečně neznamená, že bude ženu třikrát týdně tlouct a po zbytek jí přivazovat k plotně - z mého okolí to obvykle vypadá tak, že muž je ten hlavní "vydělávač" a žena je hlavní "starač o domácnost" - a jsou spokojení. A tahle "konzervativní manželství" nakonec toho docela dost vydrží, protože z velké části jsou v souladu s tím, na co jsou ženy a muži od přírody vybavení. Mám ve svém okolí manželství, které funguje naopak (žena má kariéru, hodně vydělává, muž přicmrduje a věnoval se víc dětem) a přijde mi, že v tom moc spokojení nejsou. Manželství, kde jsou oba děsně liberální a pokrokoví a free... neznám žádné, které by vydrželo dlouhodobě...

Naše děti - obě velmi konzervativní, podobně jejich kamarádi - mají stálé, dlouhodobé vztahy, neúčastní se postelového přeskakování atd. Konzervativní holky nejsou žádné ušlápnuté puťky - naopak, jsou to mladé ženy, které vědí co chtějí a nepotřebují se zmítat v extrémech a hledání se. Je to zajímavé pozorovat - a hrozně jim fandím.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.