| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak kdyby někdo z lidí z vesnice přišel večer do hospůdky a přinesl třeba bonboniéru nebo koláče se slovy, slavil jsem čtyřicítku, dejte si na mě, nedělal jsem oficiální oslavu, tak by mě to určitě potěšilo a bylo by to pěkný. Jako když děti donesou do školy pytlík bonbonů s tím, že mají narozeniny. Nic za to nečekají, je to gesto.

Já třeba nejsem moc slavicí, mužova rodina je. Takže já to takhle dělám, něco upeču a o nejbližším víkendu to přinesu po obědě ke kávě (oběd má každý ve svém domě, ale na kafe se sejdeme v jednom nebo na dvoře) a pozvu je na dezert. A oni mi při té příležitosti potřesou rukou. Dárky od širší rodiny nečekám.

Ale samozřejmě by v tý hospůdce museli ti lidé sedět. Myslelas to tak, že bys je tam záměrně pozvala nebo spontánně donesla něco na zub v den, kdy bys věděla, že se tam všichni schází?

Spontánně je podle mě hezký překvápko, pozvat už je oslava - větší či menší.

Roznášet po vsi krabičky s cukrovím, to je podle mne spíš netypické (pokud by to cukroví nebylo ze tvé velké oslavy, kam bys třeba logisticky nemohla pozvat celou ves a proto nechala předem napéct víc a cíleně připravila výslužky. Ale to se dělá hlavně u svateb.)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.