zajímavý, že je nadpis "rychlost pohybu" a je to o petkách
Zrovna dneska jsem před příjezdem firmy na opravu čerpadla uklízela z jídelního stolu prázdnou petku, kterou tam starší syn nechal včera válet, abych mohla dát čistej ubrus a nachystat, kdyby si pánové chtěli dát u stolu kafe. Petka mě teda nijak nerozvrkočila a v klidu jsem ji vyhodila, se mi zrovna nechtělo nechat prchlivost cloumat svým majestátem. Ale někdy, někdy se klidně nechám pořádně zacloumat! A pak tu vztekle hledám pachatele čurbesu, aby si to laskavě vyhodil sám
Petky máme doma pořád, v podobě dvou až tří šestibalíků minerálek, jako zásobu pitný vody. V naší obci jsou vodní výpadky vcelku častý, tak tu udržuju trvalou zásobu, aby bylo kdyžtak na pití a vaření. Navěky ta voda nevydrží, tak občas z minerálek nějakou odeberem na vejlet a když zmizí postupně šestice, dokoupim novej balík.
Ovšem synova dnešní petka byla mimo program, tu si přitáh a nabordelil sám :)
Nádobí na stole mi obecně moc neva, seberu ho najednou a rovnou poskládám do myčky. Svym způsobem mě víc otravuje, když to po sobě sice všichni odnesou do kuchyně, ale roztáhnou po celý lince na všemožný místa beze špetky prostorovýho vnímání a pochopení kuchyňskýho tetrisu.