... v sobotu ráno běžel v rozhlase Meteor, to jsem poslouchávala při snídani. A v neděli odpoledne pohádka (a taky večerníček, to jsme taky poslouchali - televizi jsme dlouho neměli).
Na chalupě ale běžela Vídeň - když jsem se pak v devadesátých letech ocitla skutečně ve Vídni a kamarádka to tam měla puštěný, tak to byl neuvěřitelný závan dětství... a nějak jsem naposlouchala vídeňskou němčinu - částečně rozumím, o čem mluví (vím, jestli se mluví o počasí, o politice nebo jánevím o škole - ale nevím, co přesně se o tom povídá) - a zní mi to skutečně jako mateřština, ale nerozumím

))
V poslední době jsem se zase ocitala v Bavorsku, tak jsem si naposlouchala to - a pak mě zaskočilo, jak moc je ta vídeňská němčina jiná

)
TaJ,
no já jezdím autem asi relativně dlouhé štreky, takže poslouchám... i s dětmi jsme poslouchávali... a když už byly unavený, tak jsme jim pouštěli Loreenu McKennitt - u toho vždycky usli

)
Pak jsme pouštívali knížky - Harryho Pottera a tak... (opět, jezdívali jsme relativně dlouhé štreky, běžně 3-5 hodin na víkend, na dovolených i 7-10)