| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

U věcí, kde mi vadí zdražení, tak omezím jejich spotřebu nebo jdu do nějakých alternativ. Já třeba.

Nejvíc mi vadil tehdy ten drahý plyn, protože na ten jsem alternativu neměla - ve svém domě ničím jiným topit nemůžu. Vyřešili jsme snížením spotřeby a naštěstí se po pár měsících ceny vrátily do normálu. (Nižší spotřeba nám zůstala).

Vyšší cenu třeba toho pečiva opravdu řeším opět snížením spotřeby (dřív jsme běžně kupovali třeba 10 rohlíků, dneska koupím 3 - i tak mám pořád "hromadu na strouhanku" dost velkou). U mě zcela alternativou - stejně to není zdravé ani dietní ani to nemá výživovou hodnotu, takže třeba kukuřičnýma chlebíkama. I já si jídlo vybírám podle toho, co je v akci, nepotřebuju nutně jogurt A, když je za půlku jogurt B atd. Nebudu kupovat hovězí za 350 kč na kilo, když vedle mají akční kuřecí prsa za 130 Kč na kilo. (a pytlík červené čočky je furt levnější ~t~ )

Vadí mi zdražení o 50% za rok na dovolených, ale lidem zřejmě ne, protože jsou letadla furt totálně plná... Letos jsem chtěla k moři, ve stejný termín, jako loni, do stejné destinace a furt jsem nechápala, co se to děje... Koukla jsem na úplně stejný hotel, stejný termín (+-2 dny) a fakt o cca 50% dražší než loni... Tak jsme nakonec neletěli, blbce ze mě nikdo dělat nebude.

Cena nafty neustále nějak kolísá, to těžko připisovat politikům (resp. těm našim). S tím jsem se osobně smířila už dávno - zbytečně nejezdím ani s levnou, víc šetřit už ji nemůžu, auto je pro nás na denní dojíždění škola-práce bohužel nevyhnutelné.

Naopak letos jsem začala chodit pravidelně na obědy, ještě loni jsem si nosila normálně krabičky z domova. Otevřeli nám tu super jídelnu, kde si jídlo můžeš poskládat, platí se na váhu, takže cena je fajn a poskládáš si menu zdravé (mají hodně zeleniny, i teplé, i salátů, luštěniny a tak). Do normální restaurace, která by byla na denní jídlo i pro mě drahá, jsem chodit přestala, resp. nechodila jsem tam denně ani dřív.

Obecně si myslím, že zrovna v r. 2024 se nám (naší rodině) životní náklady nijak nezvýšily. Pořád se dokážu vyhnout věcem, které jsou cenově přestřelené. Máloco je fakt nenahraditelné nebo se nedá řešit snížením spotřeby.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.