| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

To rozhodně nejsou skupiny, kde daně utíkají...

Já např. mám 99% příjmů přes bankovní účet, tj. přiznané a velmi důkladně zdaněné...

Můžeme se bavit o tom, že sem tam někdo napíše nějakou smlouvičku sousedovi bez evidence a bez dokladu za pár tisíc, ale z toho se určitě žádný advokát principiálně neuživí a tímto se neživí...

Drtivou většinu příjmů máš danou soudními rozhodnutími, tj. objektivně prokazatelnou, nebo vlastním klientům řádně fakturovanou (protože to si ti klienti dají do vlastního účetnictví). A od cizího bez dokladu vezme prachy jenom blázen.

Největší prachy na běžné příjmovce utíkají

- v 80% paušálech řemeslnických živností - tj. zedníci, pracující za 60 000 Kč měsíčně, kteří tedy v daňovém přiznání zcela legitimně uvádí zisk po 12 000 Kč měsíčně, takže nedanící nic a platící jen základní sociální a zdravotní... (advokáti mají paušál jen 40%, takže drtivá většina dává reálné náklady, protože do paušálu se nic nevejde)

- a po zrušení EET, přiznejme si to, v gastronomii, trzích atd. atd. atd. Osobně jsem tuhle byla v krajském městě v jedné restauraci na oběd a nedostala jsem vůbec žádný doklad (nikdo), platby jen hotově, karty nebereme. Cítila jsem se jak v 90tkách... Hospoda byla přes oběd plná, zjevně tam lidi na meníčka chodí ve velkém, doklad z nějaké formy kasy nedostal nikdo, jak jsem tak koukala. Prostě jako postaru - svíčková a kofola, 175 Kč prosím... Já sice nevím, co si do daní ofic. dávají, ale že bych jim nějak věřila, že poctivě přiznaj všechno, to hluboce pochybuju.

- a u zaměstnanců u těch s formální minimálkou, zbytek na ruku. A taky se nebudeme tvářit, že to neexistuje, že.

Jinak samozřejmě resty na daních jsou někde úplně jinde, běžní zaměstnanci a běžní OSVČ (včetně tedy výše příjmových, které zmiňuješ) státní rozpočet opravdu nespasí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.