"Čumčo, pryč bych se neměla nechat "unést"?
jako že když jsem učitelka, tak jsem za učitelku i na diskusi a mám se podle toho chovat? to jako fakt ne, já tady diskutuju a předávám svoje zkušenosti, nic víc, diplomacie mám v práci víc než dost, tady fakt nemám chuť chodit po špičkách, nevidím k tomu důvod"
Yuki, spíš šlo o to, žes neměla důvod se rozjitřit, vyrobila sis ho sama
Mně to třeba u tebe hrozně mrzí. A Knedli to nepomůže
"prostě sdělím svůj názor, jako každý jiný"
tak ale nech i ostatní, slepě nestartuj
"akorát někoho hrozně štvou učitelky, z principu, ale to není můj problém"
Yuki, to spíš ty nezvládáš jakoukoli zmínku o "škola něco dělá špatně" a to se vůbec nejedná o tvoji školu
"že je toto způsob, jak školy přicházejí o nadaný děti a pak o ně přichází celý národ, to je prostě fakt"
popsalas ten proces dobře, příčiny, prapříčiny a jejich důsledky atd.
Ano, dítě se zanedbaným talentem potom opravdu vykazuje průměrné výsledky a někdejší pedagog si může gratulovat, že měl pravdu. Je dobře, žes to takhle popsala, málokdo z nás si tyhle důsledky po letech, na dalších stupních vzdělání umí představit
"teď jsem se nechala unést tvou narážkou na svou profesi, už jsem několikrát zvažovala ukončit existenci Yuki, o které se ví, že je učitelka, ale vždycky si pak řeknu, že to není můj problém"
Yuki, tvoje profese tady není žádný problém a nikdo po tobě nejde, fakt ne, přečti si ta vlákna třeba zítra znovu
Nechala ses rozčílit názorem někoho, kdo s tebou sympatizuje a dal to najevo