Přidat odpověď
Kde jste ještě nebyli z takových těch "zásadních profláknutých" turistických lákadel a cílů a v ČR? Myšleno jednotlivá pohoří (případně dokonce jejich nejvyšší vrcholy), velká nebo turisticky známá místa (krajská města, Český Krumlov, Telč, Kutná Hora ...), přírodní útvary (Prachovské, Adržbašské a další skalní města, jezera, jihočeské rybníky ...), výrazné pamatáky (typu Karlštejn, Trosky a pod). Případně máte nějaké celkově neprozkoumané části území naší poměrně malé vlasti? A chystáte se tam příležitostně jet nebo Vás to ani neláká?
Já o tom zrovna včera přemýšlela, když mi došlo, že jsem dosud nebyla (a ani zbytek naší rodiny) na Blaníku, kam to z Prahy přitom není zase tak daleko. Hodně neprozkoumaný máme Plzeňský kraj (kromě samotné Plzně) a Krušné hory a já osobně Beskydy (nejezdíme tam, protože je nemá rád manžel, který pochází z nedaleka a bylo tam víckrát, než by chtěl). Jizerské hory znám taky málo a Lužické vlastně vůbec. Jinak se tak nějak cíleně snažím plánovat domácí dovolené tak, abychom viděli to, co dosud ne, zejména pokud jde o přírodní památky. Ve věci "hradů a zámků" jsem už trochu přijala manželovu teorii, že "je to všude to samé, "růžový salónek, ranní salónek", ale já toho viděla fakt hodně v dětství a pubertě, v naší rodině to byl oblíbený a tehdy relativně levný způsob "výletování".
Předchozí