Přidat odpověď
Ropucho,
Což se sejde v mnoha případech.
Já jsem též odpůrce natahování školní docházky.
V době, kdy maturita "není nic" a je trend pokračovat dalším vzděláváním téměř pro všechny kvalifikace, drží to lidi ve školách velmi dlouho. Nejsem si jistá efektivitou.
souhlasím, taky mi přijde, že ta dlouhá školní docházka je hrozně demotivující - v tomto případě je dvacetiletá dcera teprve ve čtvrťáku, tj. furtundfurt ve školních podmínkách, které jí nedovolují dospět - pořád v systému pevného neměnného rozvrhu, a v systému více méně základní školy... proto si myslím, že to s ní mlátí ode zdi ke zdi - ona by chtěla / měla být dospělou, ale nemůže, má tu školu jak kouli na noze (a bude mít dalších x let), tak se snaží rebelovat tam, kde "může" a dělá dusno rodičům.
Moje devatenáctiletá dcera je v druhém ročníku VŠ - bydlí na univerzitě, v jiném městě, sama si koordinuje a rozhoduje předměty / kredity, má k tomu práci v oboru (kde jí vycházejí vstříc s hodinami) a je to dospělá žena, která má svůj život pod kontrolou.
To je pak osoba, u které můžu říct, že je to její život a že si může rozhodovat sama (a dělat i rozhodnutí, která nejsou úplně podle mých představ, protože pořád jsou to rozumná rozhodnutí).
Předchozí