| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Půlko,
to je takové teoretizování ~t~
Jako "jaké asi mají neřidiči všechny možné problémy a zásadní životní omezení"...
To se můžem bavit i o tom, jaké zásadní životní problémy oproti bezdětným mají dětní, že tomu musí uzpůsobovat bydliště, možnosti zaměstnání, výběr partnera a dovolené... takových možných nevýhod a omezení najdeš na každé volbě životního stylu ~;)
Je plno lidí, co žili, žijou a mají dál plány žít ve svém větším městě, kde je dostupnost MHD i možnost zaměstnání dobrá, a prostě nikdy netoužili po přestěhování do Horního Maršova.

Jasně, život neřidiče může vypadat jinak, já třeba vnímám výrazný rozdíl mezi mnou a manželem v tom, že on opravdu všude jezdí autem, i na místa, kde to žádnou objektivní vyhodu nepřináší. Má vytvořený návyk a určitě to vnímá jako svou subjektivní potřebu, ale zároveň já na těch stejných trasách zádné omezení ve využití MHD nevnímám.
Muž by třeba nikam nejel MHD s dětma, to mu přijde jako zásadní problém, já spokojeně se třema dětma přejedu hromadnou dopravou celou republiku a není to pro mne újma, ta cesta mi prostě vůbec nevadí, oproti autu má naopak pro nás i své výhody (jedno dítě v autě hrozně zvrací, všechny delší trasy jsou utrpení pro něj a hlídání pro nás), v omezeném prostoru auta mezi dětmi na delších trasách snadněji vznikají třaskavé situace, oproti tomu když jedem tři hodiny vlakem, nikomu blbě není, zabaví se jinak, všichni jsou ve větším klidu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.