Koníčku, já zas právě na dovolené vařit nechci. Vaříme celý rok, potřebujeme denně oběd minimálně pro dva, některé dny pro tři a denně večeři taky pro tři, takže vaříme vlastně pořád. Na dovolené chci ráno vstát, dojít si na snídani, kde si budu vybírat z toho, co pro nás připravil někdo jiný...a pak se sbalit, odjet na celý den na výlet a večer se vrátit, hodit věci na pokoj, umýt se a jít si sednout k nachystanému stolu. Neřešit co budeme vařit, kde to koupíme, neřešit nádobí, ani čas potřebný k tomu něco připravit... Kdybychom se všichni přes týden v práci stravovali někde venku, večeře dělali jen studené a maximálně něco většího občas uvařili o víkendu, tak by mě třeba to dovolenkové vaření nevadilo. Ale na dovolené se (kromě výletů) těšíme i na to, že nebudeme muset kolem toho jídla zařizovat vůbec nic a užijeme si i jídla, která třeba doma tak moc nevaříme (nebo vůbec) a že ochutnáme zas něco jiného. Doma by se mi fakt nechtělo se třeba činčat s nějakým bufetovým stolem k snídani, rovnat tam všechny možné pochoutky (a předtím je všechny ještě vytvořit) a pak to zase všechno uklízet. Takhle na dovolené milujeme ty snídaně, že si vybíráme z velkého množství všeho možného, co tam pro nás připravili, chodíme ochutnávat ještě tohle a tamto...a pak můžeme hned vyrazit na výlet, nemusíme to sklízet, řešit nádobí apod. Prostě na dovolené se rádi necháme trochu obskakovat. Však je to vlastně jeden jediný týden v roce
.