Já byla hezká a malá, na začátku jsem tam chodila s klukem, se kterým jsem v tu dobu chdila. Pak jsme se rozešli a tancovala jsem s jiným klukem. Na konci už byli všichni spolu domluvení, kupovali si vzájemně nějaký ten dárek na ten úplně slavnostní konec a ten kluk si zlomil nohu. Dárek m koupil, ale nešel tam. A já věděla,že nikdo jinej se mnou tancovat nebude, protože už byli všichni rozdělení.
Máma si to nenechala vysvětlit, nutila mě tam jít, pořídila šaty, chudina babička si nechala naondulovat vlasy a říkala mi:" Ale Federičko, taková pěkná holka, jasně, že pro tebe nějakej chlapec přijde..."
Jasně že by nepřišel, měli dárky už pro tu svou a dokonce i kdyby přišli třeba radši pro mě, neudělali by to, byli domluvení.
Takže já jsem v krásných šatech hned na začátku zahučela na záchod a naondulovaná babička a tam chudinka seděla u stolu.
Naštěstí to tátovi došlo a odjeli jsme do jinýho sálu,kde probíhal maturák, obsadili jsme tam stůl, já tam měla plno známých a tancovala a skákala jsem až do rána
I babička si trsla.