Holky, moc děkuju za všechny odpovědi. Budu si postupně dělat výlety, abych se do všech zmíněných lokalit podívala. Některé teda znám, ale spoustu ne a už se těším
Dík i za další tipy a rady. Na některé se pokusím reagovat. Beat, zmíněných 10 mega bohužel zdaleka není můj rozpočet
, to jsem jen tak plácla nějakou částku, aby to jako bylo "hodně". Sally a Ropucho, jestli městečko nebo vesnice je správná úvaha, rozumově městečko, ale srdcem fakt vesnice, velká zahrada a hned za ní les, kolem další velké zahrady se spoustou vzrostlých stromů, ne že upravené vesnické předměstíčko s malými zahrádkami. Potraviny by se asi přežily, ani teď nenakupuju každý den čerstvé a velký nákup jsem zvyklá dělat jednou za čas (a až budu bez žravých puberťáků, bude to snad ještě za delší čas). A pro ten jeden hřebíček si klidně sjedu do nejbližšího města a půlden tomu klidně obětuju, vždyť budu v důchodu, času fůra
Ráno tím jediným busem tam, ve městě kromě hřebíčku pochodím i drogerii, knihovnu, cukrárnu ... a odpoledne tím jediným busem zpět. Budu mít šikovnou tašku na kolečkách a batoh
Taky neplánuju na té vsi zůstat až do nemohoucna, chci si včas zajistit místo v domově důchodců
, nicméně si dovedu představit období, kdy na řízení už to nebude, ale na vlak/autobus ještě jo. Ale právěže možná z tohohle pohledu se to ani nevyplatí - jakpak dlouho po 65 zůstanu ještě natolik fit? 10 let?