Přidat odpověď
Přispívám pravidelně na ČvT a jeden blízký kočičí útulek. Výjimečně přes Donio a tak (obvykle přes upozornění od někoho z přátel, komu na dané věci záleží).
Další většinou přes farnost - pravidelně bývá např. postní sbírka na projekty Diakonie (většinou Sýrie), pak bývají okamžité sbírky v případě katastrof (loni např. mimořádná pomoc Ukrajině, když se protrhla hráz Nova Kachovka a tak) a jiné.
Snažím se přispívat na potravinové sbírky, ale ty mě často nějak minou a dozvím se pozdě, minule se mi povedlo aspoň přes Rohlík.
Dlouhodobě kupuju Nový Prostor, ale jsem z toho na rozpacích - časopis se mi líbí, ale kupuju ho na stejném místě od stejného pána mnoho let, měla jsem představu, že pro prodejce to bude start na novou cestu, a v tomhle případě není.
Z drobností z pouličních sbírek kupuju žluté kytičky proti rakovině, jiné nepotkávám (a i ty kytičky někdy chytím jen přes sousedku, která je pomáhá prodávat). A docela mě mrzí, že se mi ještě nikdy nepodařilo být zastižena koledníky na Tříkrálovou sbírku. Jo a moje děti milovaly ty velké pokladničky psy na výcvik slepeckých psů, už jsem je taky hrozně dlouho neviděla.
Předchozí