Přidat odpověď
Ovocné knedlíky nedoporučuji, jednak je třeba veganské těsto, dále je třeba veganské "něco navrch" (margarín, tofu místo tvarohu, veganské varianta smetany...), což neznalec na poprvé těžko vychytá, a jednak cizinci sladká jídla jako hlavní chod nemusejí mít rádi.
Nevím, odkud jsou, na co jsou zvyklí, jestli mají rádi náhražky typu veganský mléčný/ masný výrobek, polotovary, nebo čerstvé jídlo.
To bych se možná pokusila zjistit.
Pro Čecha by pak mohlo být snadné uvařit třeba lečo bez vajec, v podstatě tedy variantu ratatouille, s použitím rostlinného tuku (oleje) a případně uzeného tofu nebo tempehu místo klobásy. Vařené nebo pečené brambory.
Hodně snadná varianta mohou být také bramborové knedlíky (žádná vejce) plněné uzeným tofu, k tomu klasické zelí na rostlinném oleji.
Mimo vařené jídlo pak pečivo (pozor na obsah mléka, syrovátky), hummus, veganské jogurty, zelenina, ovoce, tofu, oříšky, semínka, případně upéct něco sladkého podle jednoduchého vegan receptu, nebo třeba závin z veganského listového těsta, naplnit špenátem, sušenými rajčaty, česnekem, tofu...to je super snadné.
Předchozí