Přidat odpověď
Neznám houstičkového pána :)
Ale bude to nejspíš kombinace faktorů.
Druh pečiva, způsob jeho naříznutí - s tím, že se na řezné straně buď opeče, nebo nechá aspoň oschnout (člověk doma obvykle maže hned). Správný druh "impregnace", správně nanesený. Pravděpodobně nebude mazaný nožem, ale nastříkaný sáčkem, čímž se míň nacpe do děr v pečivu. Pokud máslo, může to být máslo vyšlehané (se solí či hořčicí). Nebo to může být majonéza, nebo tavený sýr (ev. mascarpone, ale to trochu vlhne), nebo nějaká kombinace mezi tím. Na obě řezné plochy.
Pak správný postup skládání náplně - na impregnaci něco nepromokavého, ideálně sýr (třeba šunka či losos jou vlhčí). Po naplnění nesmáčknout pečivo - proto jsou kupované jen naříznuté, nedokrojené, protože to pak líp drží mírně pootevřené a nesmáčkne se to.
A pak skladování - ve vitrínkách mají chladný a suchý vzduch, takže to nevlhne, a pak to nejspíš dávají do papírových sáčků. Z nádob by fungovala asi nejlíp starodávná svačinová krabice z hliníkového plechu, která měla malé dírky, aby to luftovalo :)
Předchozí