mě nabídka turecké kávy opravdu míjí, všude mají kávovary - jinak jsem ale k českému turkovi našla toto:
"Lidé připravují turka většinou tak, že jakmile se voda začne vařit, ihned kávu v hrnku zalijí. A to je jednou z chyb u turka. Horkou vodou by se neměla zalévat káva a ani ne čaj. Je dobré ji nechat chvíli vychladnout například na 96 stupňů. Pokud zalejete kávu vařící vodou, zničíte veškerou chuť, kterou by mohla mít.
Další chybou je, že se kávový lógr na dně hrnku nechá louhovat nesmyslně dlouho. Káva by se měla louhovat maximálně čtyři minuty. Pokud necháte kávou louhovat v horké vodě déle, začnou se uvolňovat látky, které nejsou prospěšné našemu trávení. Uvolňují se také karcinogeny a přebytečný kofein."
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.