českého turka jsem pila úplně původně, u rodičů... pak jsem někdy ochutnávala pravou tureckou a nechápala, že naši pořád pijí českého turka, ačkoliv měli doma džezvu
pak přišel velký boom instantní kávy a instantní smetany - nějakou dobu jsme to pili snad všichni, pak mi začala vadit ta smetana, protože jsem z té kávy cítila hráškovou polévku z pytlíku (po nějaké době mi došlo, že to bude tím, že to není smetana mléčná, ale sojová) a začala jsem pít kávu s mlékem (mléko s kávou - do půllitru, víc mléka než kávy)
překapávanou dodnes vypiju jen s mlékem...
černou kávu jsem začala pít relativně nedávno a hodně jsem zpřísnila požadavky na tu kávu - mléko a cukr hodně utlumí různé pachutě
no a postupně jsem přešla na kávu černou a bez cukru - což mi teď zase nejde, jak jsem neustále ve stresu, začala jsem sladit kávu i čaj... ale doufám, že zase cukr vypustím
mléčnou kávu si dávám jen venku, obzvlášť když mají někde karamelové cafe latte nebo pak dýňové, perníkové nebo tak - tomu neodolám (káva a "dort" v jednom)