Vážný, kousek masa a hromada přílohy je velký zlozvyk
, poměrně zásadní, pokud paní Vážná nevaří úplně ráda, zkus jí navrhnout, že starost o přílohy převezmeš, abys jí ulehčil - sami uvidíte, že se člověk po porci bílkovin a spoustě zeleniny cítí úplně jinak. Rychle a krátce osmažená okořeněná mladá cuketa je výborná příloha, zcela bezpracný je zeleninový mix Polabská směs salátů 1kg (skoro bez vlákniny), kukuřice nebo brokolice pokapaná bylinkovým máslem, fazolové lusky...
já tedy doma taky narážím - na cizrnu a červenou čočku se brblá, jsem přečíslená 3na1, takže mě to někdy dost štve
Marně roky vrčím, že bílkoviny jsou taky sakra rostlinné
odklod od salámů k šunce je taky hodně zásadní věc, ale já mám teda zrovna krůtí prsní šunku nejraději...
miluju rýži basmati a právě různá rizota (pečené rýže) z ní s použitím jakékoli zeleniny (červená cibule je úžasná např.), syn si na krásně barevné rizoto (luštěniny, papriky, oříšky, kukuřice) přidá dvě velké lžíce majonézy, jelikož je gastrobarbar a chce mě naštvat
je dobré sledovat, jak se člověk po jídle cítí - když zjistíš, že ses poměrně dosyta najedl, ale necítíš útlum a únavu, hodně to motivuje
držím palce