| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"Mě přijde zase ujeté, čím vším nám nadnárodní korporace to jídlo vylepšují, proč a za jakým účelem."
No, protože to někde vyrobí a někam vezou a tam to nějakou dobu skladují a prodávají, a když to bude tvrdé, plesnivé, zkažené, tak si to nikdo nekoupí. ~d~ A když si to koupí ještě před zkažením, tak chce aby mu to i doma ještě vydrželo. ...Fakt se musíš takto ptát?

"Proč skupují podniky, které zavřou a nevytěží jejich know how a nebo je nepoužíjí pro místní trh?"
Tuším, že know how využijí, je-li jaké. pro místní trh použijí, co se jim hodí, co se nehodí, nevyužijí.

"Proč máme jíst jablka z opačného konce světa, když nám tu také rostou?"
Protože je, překvapivě, někde jsem četla, levnější a ekologičtější je dovézt než celou zimu skladovat. A ta od nás si můžeš koupit na trhu nebo od farmáře, tak sije tam kup.

"Přijde mi ujeté, že i zdravě vypadající, štíhlí lidé kolem mne berou kdejaké léky na klouby, srdce, cukr, cholesterol a ještě si v tom notují "Tak ty už taky?" ...vlastně si připadám těmito lidmi obkolopená. Nerozumím tomu,proč to berou a proč třeba nehledají příčinu ve stravě? "
Protože tam nemusí být? Protože jsme lidé různí?

"Nebo věří, že tu budou věčně? - to co jíš se odráží na kůži, pleti, klubech, aktivitě srdce atd.."
No, tomu asi nevěří nikdo. Znám lidi, jeden má náběh na cukrovku a dnu, ale je dlouhé roky vegetarián a jí jen ovoce, žádné sladkosti. Jiná je štíhlá a aktivní a dostala nemoc, co jí "požírá svaly", nepamatuju si název. V její stravě to určitě nebylo a nemá to jak stravou změnit.

"Dřív jsme nedováželi tolik potravin ze zahraničí ."
Jo, to je globalizace. Zase máme mango a papáju a avokádo a pizzu, a citrusy nejen o vánocích. A taky milion dalších věcí, které můžeš a nemusíš využít.

"a naše mámy (teda možná spíš babičky) určitě vařili ze základních surovin více než my"
Jo a taky nechodily do práce, teda před komunisty. A ty suroviny, no v mouce byla bio vajíčka bio červíků, ve vajíčkách bývala salmonelóza a někdo měl holt smůlu, plesnivá marmeláda bez konzervantů se jen odkrojila a zbytek se jedl, o rakovinotvorných zbytcích plísně nic nevěděli. Nahnilé ovoce se běžně vykrajovalo a dál jedlo. Jo, byla to pohoda.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.