A na odklad není nutno mít závažný problém, jeho spolužáci-dvojčata šli do školy ve věku 7 let a 9 měsíců, a odklad jim maminka vyřídila že jsou malí -protože sami rodiče nejsou vysocí, jsou malí dodnes. Zato sociálně byl hlavně chlapeček dost popředu a už v osmičce zdárně chlastal a hulil se svými vrstevníky- ne spolužákytak to, že dítě v osmičce zdárně chlastá a hulí, ještě neznamená, že v šesti letech bylo sociálně a vývojově na svůj věk
MMCH moje děti taky byly malé a syn to vedl - hodně dlouho se držel kolem druhého percentilu, i pod. v šesti letech v naší škole ani nemohl chodit sám na toaletu, protože nedosáhl na koutek u umyvadla, aby si umyl ruce (do školy chodily starší sestry, takže jsme tam chodili na různé slavnosti, není to jenom můj odhad). a v jídelně měli židle spojené se stoly, tam i po odkladu jedl vkleče, aby se dostal nad stůl. po odkladu byl sice pořád nejmenší, ale aspoň už dosáhl. jinak chlapce neznám, ale u dvojčat bych si klidně tipla, že tam mohly družit i další drobné vývojové problémy, které se prostě nasčítaly. taky jsem okolí nevykládala, proč jsem žádala o odklad, ale smetla jsem to mávnutím ruky a větou "to víš, srpnovej chlapeček".