Moniko, jo, latinské názvy všech možných dinosaurů znala snad naše celá rodině velmi podrobně...stejně jako všechny ty typy lokomotiv a vagónů, jeden čas i ty značky aut, ale to ho moc dlouho nebralo, spíš autobusy a tramvaje - já jsem ještě sotva viděla autobus a on už podle něčeho věděl, které evidenční číslo to přesně je (pak mi to vysvětloval, že každý ten typ má jinak světla a znáček a další věci)
. A takových věcí bylo mnohem víc, nikdo jsme ho to neučili, maximálně když se ptal, tak jsme odpověděli, co to je. Ale teda vždycky jsme ho v každém okruhu zájmu maximálně podporovali, takže ať to bylo období dinosaurů, mořského světa, nebo vesmíru, tak vždycky jsme prostě kolem toho sehnali všechny možné knížky, obrázky, pexesa s danými objekty, zašli na výstavy s tím související, koukali jsme na dokumenty, nebo filmy...do té doby, dokud ho to nepustilo a nepřišel zase s něčím jiným. Bylo to fakt zajímavý, jak se vždycky do nějakého tématu ponořil a pár týdnů, nebo měsíců prostě žil jen tím a nic jiného skoro neexistovalo
. Vlaky tedy přetrvávají s tím vším paralelně asi tak od necelých 3 let až do současnosti