Aleno, včera jsem se osobně setkala právě s plačícími dětmi a jejich zdrblými matkami, protože jejich děti skončily pod čarou a bylo jim řečeno, že do půlky května s tím nikdo nic nevymyslí a musí čekat, protože počet přijatých dětí je předem limitovaný jasným číslem.
Jako mně už to může být jedno, moje dítě se dostalo tak, jak si přálo, s jejím pořadím už nic hnout nemůže a další mladší dítě nemám, ale přijde mi prostě poněkud předčasné si nový výmysl chválit jako úžasné vylepšení, když pro tyhle konkrétní děti ten předchozí systém byl lepší. Podobné stesky jsem četla pod články na přijímačkové téma i od mně neznámých rodičů, jejichž děti neskončily nad, ale pod, nejsem s tímto názorem jediná.
A vůbec nejde o samotnou digitalizaci, podat přihlášku digitálně bude asi fajn, klidně bych to využila, kdyby to ovšem bylo v nabídce. Co se nesmyslu s pěti školami týká, to jsem už tady psala, že toto nám řekla třídní učitelka na naší ZŠ a když jsem si pak doma přečetla oficiální informace, zjistila jsem, že to neplatí. Spíš ta situace dokládá jen to, jak moc je to šité horkou jehlou, nikdo není předem pořádně proškolen, informace mezi samotnými učiteli jsou značně zmotané, hlavně, že "se to stihlo"