Přidat odpověď
Gabi, nečtu diskusi, jen přidám svou zkušenost
s některou třídou se nedá domluvit, není to asi jejich chyba, mělo se s nimi pracovat na prvním stupni, jedno dvě problémový děti dokážou zničit celý kolektiv, bohužel pokud mají podporu rodičů a chybí práce s nimi i s celým kolektivem, výsledek je takový, jak zažíváš
měla jsem takovou třídu jako třídní, bohužel až od osmičky, bylo jich 29 a problémových asi sedm, šílený, nešlo to
teď učím ve třídě, která taky nechtěla nic jinýho než frontální výuku, učím tam od září, je to devítka, a kupodivu přijali můj způsob, umí pracovat i jinak, ale nefunguje to u všech učitelů, umí být hnusní a já vlastně nevím, proč na mě nejsou,
Na druhým stupni je to smečka, a pokud se rozhodne někoho nebrat, tak nebere, dá to hodně práce, povídání, vysvětlování, a buď se to povede, nebo ne
můžeš zkusit přemýšlet, jestli je problém jen pár dětí, který to kazí a ostatní se přidávají, většinou to tak je, zkusit psychologa, zkusit rozdělit třídu, pokud máš možnost tandemu nebo asistentky, tak rozdělit, různým způsobem, třeba někdy rozdělit tak, aby ti klidní byli zvlášť a mohli zažít učení a třeba ti prudiči aby se místo učení mohli pobavit o tom, co by potřebovali
každopádně přeju hodně štěstí a pevný nervy, a vedení, který pomůže třeba tím, že umožní tandem, nebo cokoliv jinýho
Předchozí