Snažila jsem se dočíst všechno. Nejblíž to asi pro mne vystihla Půlka - nárok na naivitu a zachraňování světa atd. MaMar - nic to neřeší a ničemu nepomůže.
Zajímalo by mne, kdo pizzu doručil. Kdo to realizoval. Úplně to nemohu najít. Je mi líto toho, že je v tom jejich škola asi trochu nechala. A že jim člověk v tísni s jejich zkušenostmi neporadil třeba s nějakou jinou podobou akce.
Asi se mi povedlo nějak definovat to, co mě na tom vadí - problém zredukovaný na pizzu. Na flák těsta. Osa "rozvoz nerozvazi - to je drzost - pošlem pizzu" - podle mě nechtíc úplně degradovala podstatu myšlenky "děti narozdíl od dospělých nemají na výběr, jen nesou následky". Osobně mi tam chybí velmi nějaký přesah - studenti se domluví, že ZE SVÝCH BRIGÁD A VÝDĚLKŮ zařídí do školy dětem pizzu. Nebo že by se třeba pomohlo dětem se pizzu naučit péct? A lektoři by byli studenti? Jeden projektový den v horizontu mnoha týdnů napříč třídami? Mohl to být celoroční projekt. A suroviny platí studenti ze svých brigád? Chybí mi tam prostě něco navíc. A je škoda, že to prostě prošlo takto.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.