Přidat odpověď
Kaipo, buď polévku nebo pečenou v troubě - příloha/samotné jídlo. Rozkrojím, vydlabu vnitřek, nakrájím na měsíčky, které případně ještě rozkrojím na půl/na třetiny. Velikost - velké hranolky. Peču i se slupkou, neloupu. Dám na plech, trochu pocákám olivovým olejem, přidám sůl, pepř a třeba provensálskou směs koření, promíchám, do trouby na 200, občas prohrábnu. Tak za 20 minut hotové, přidávám dip ze zakysané smetany nebo tvarohu ( nedávno jsem tadyv diskuzi Vaření a pečení zakládala diskuzi o dipech). Buď je to příloha nebo upeču podobným způsobem i brambory ( se slupkou, místo provensálského koření kmín a nedávám pepř), dip a zeleninový salát...
někdo z ní dělá něco alá kari, ale to jsem ještě nezkoušela.
Předchozí