Nevim, jak ve vztazich, ale co se tyka sportu, tak myslim, ze je to i o soutezivosti. A to se asi naucit neda. Bud jsi souteziva, nebo ne. Ja od detstvi hodne sportuju, delala jsem a delam kolektivni i individualni sporty, ale tohle v sobe proste nevykresu. Jasne, ze mam radost, kdyz vyhrajeme, ale takovou mirnou, vpodstate uprimne musim rict, ze mi to je jedno, odchazim z vecerniho zapasu a uz pomalu nevim, jak to dopadlo a jak to probihalo. To samy i ve hrach - clovece, karty... rada to hraju, ale vysledek mi je uplne jedno. Naopak takovi ti premotivovani extremne soutezivi lidi, co maji uplna zatmeni, mi pripadaji spis legracni. I kdyz oni za to taky vlastne nemuzou, proste jsou hodne soutezivi a chteji za kazdou cenu vyhrat.
A takovy to radostny kolektivni skakani a objimani, typicky treba pro volejbal, mi je vyslovene neprijemny. Vsechny moje spoluhracky to vedely a akceptovaly to. Vesele skakaly a ja se ne na zpovzdali usmivala
. Autista nebo asparger urcite nejsem. Jasne, ze bych se to mohla "naucit" a skotacit taky, ale proc bych to delala?
Mozna bych se zapojila, kdybysme vyhraly olympijsky turnaj, ale takhle mi to prijde fakt fuk. Proste je to hra, neni to (pro me) dulezity, co se budu (citove) angazovat.